Elfstedenstad IJlst

IJlst is de onontdekte parel van de Friese elf steden. Lyts mar krigel, oftewel klein maar fijn, zeggen de IJlsters zelf. Onbekend, maar zeker niet onbemind, want dit stadje heeft sfeer!

Irina, Polen Just stunning and beautiful place, the view, the silence. I cannot get enough of it.
 
 

Thuisgevoel & historie

Of je nu op het terras bij de Stadsherberg in IJlst zit en kijkt naar de boten die voorbij varen of wandelt over de eeuwenoude grachten met overtuinen, je ervaart dat IJlst een bijzondere plek is met veel historie. Zowel per fiets, te voet of in een boot zijn de stad en de directe omgeving prima te verkennen. Vaar door de nauwe Eegracht met de overtuinen, wandel door de Ruterpolder of bezoek houtzaagmolen De Rat en sluit voor altijd deze elfstedenstad in je hart.

 

IJlst - voorhuis - voorgevel 1

Prachtige tuinen

Boerderij Stadzigt is omgeven door groene landerijen, vaarwater en in de zomer een zee aan bloemen. In de voor- en zijtuin zijn gasten welkom om te genieten en te ontspannen. Oude bloemen- en grassoorten zijn met zorg aangelegd in de aangrenzende wandeltuin.

Zit je tot aan schemer buiten? Dan maak je ongetwijfeld kennis met de steenuil die geruisloos haar ronde doet in de nacht.

 

foto_pad

Pad door de Ruterpolder

Het pad begint achter de monumentale schoorsteen van de Nooitgedagtfabriek, waar wandelaars zichzelf met een trekpontje over kunnen zetten. Aan de overkant verdwijnt het pad de Ruterpolder in. Vanuit dit gebied, ten westen van de stad, ziet IJlst er nog vrijwel hetzelfde uit als twee eeuwen geleden.

Meer routes

Beschikbaarheid & Reserveren

Informatie over de beschikbaarheid van de suites en de mogelijkheid om direct te reserveren.

Bekijk het aanbod

Boerderij

Wat ooit gebouwd werd als functionele boerderij voor het houden van melkvee, is nu de blikvanger aan de rand van ‘Oud IJlst’. In het Fries is dat een unieke Fryske pleats.

Lees verder

Omgeving

Centraal gelegen in Friesland op nog geen anderhalf uur van Amsterdam waan je je terug in de tijd. Vaarwegen en fietsroutes doorkruizen de oude stadskern van elfstedenstad IJlst te midden van de polders en landerijen.

Lees verder